Nytt naturreservat i Kungsbacka!

Kungsbacka har ett nytt naturreservat: Särö Nordanskog.

Syftet med det nya reservatet är att vårda och bevara de värdefulla ekar och tallar samt arter som är kopplade till dessa äldre träd. Särskilt värdefulla är den höga tillgången på död ved, håligheter och spärrgreniga, gamla och senvuxna träd. Många arter behöver en lång kontinuitet av skog med tillgång till äldre levande och döda träd. De har ingen plats längre i den idag så intensiva skogsbruken – en av anledningar till nedgången av den biologiska mångfalden i Sverige. Det nya reservatet ligger i närheten till det redan befintliga, artrika Särö Västerskog, som även det har en stor artrikedom.

Väl mött,
Din Naturskyddsförening Kungsbacka

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.