Skogsdag 12/11 på Tiraholm – Plockhugget

Hur rustar jag min skog för framtiden? Med större biologisk mångfald och en tåligare skog som
bättre står emot framtidens klimatförändringar med brand, torka och skadeinsekter. Och hur
påverkas ekonomin nu och i framtiden?
Martin Jantzen berättar om hur plockhuggning i skog går till. En av de metoder som finns för att
undvika trakthyggesbruk.
Paneldebatt med skogsägare, entreprenörer, sågverk och virkesuppköpare. Hur kan vi få hela
kedjan att fungera, från skog till konsument?

Kostnad: 200 kr/person, fm. kaffe och lunch ingår.

Anmälan senast 7/11 till Anders Tullander anders@tullander.se eller sms:a 070-3740014

Först till kvarn. Max 70 personer. Ange namn och ev. matallergier. Lunchen består av fisk.

Kostnad 200 kr/person, fm. kaffe och lunch ingår. Betala med Swish 1232032571 eller Bg 5868-9092.

Plats: Tiraholms gård

 

Program lördag 12 november
9.30 kaffe, smörgås och introduktion
10.00 Info om Plockhugget, hur fungerar det, vilka krav ställs på skogsägarna, kontroll,
entreprenörer. Martin Jentzen
11.00 Paneldebatt, Vad är det i dag som gör det svårt att få kedjan från skogsägare,
entreprenör, såg och lagerhållning fram till kunden att fungera. (kunskap, attityder, maskiner,
logistik, pengar och intresse och märkning)
Deltagare i paneldiskussionen; Martin Jentzen, Anders Ekstrand, skogsskötselexpert, Södra skog,
Christian Persson, ansvarig hyggesfria metoder Skogsstyrelsen, Johannes Kabell, timmerman,
Kroksöns Trähantverk tillsammans med flera kunniga i publiken.
12.00 Lunch med fisk från Bolmen
13.00 Uteaktivitet där vi besöker 3 stationer i skogen på Tiraholms gård. Vid många deltagare
delar vi upp oss i 2-3 grupper.
Frågan – Hur gör jag här? Martin föreläser, men här hoppas vi på en livlig diskussion.
Vi besöker Gudrunhygge där delar med framröjd björk, Granbestånd dags för gallring och
Äldre blandskog orörd sen 70-talet. Det finns även en röjning nyligen gjord av Bengt-Åke
Alriksson.
15.00 Avslutning

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.