Ninia Sverdrup

Jag är utbildad nationalekonom med statsvetenskap och filosofi men bytte bana efter några år på SIDA. Istället utbildade jag mig inom fri konst, men med samma hjärtefråga: hur kan vi se på världen ur ett mer holistiskt perspektiv, d.v.s. leva våra liv mer i samklang med oss själva och vår omgivning?

Efter 14 år med videokonst i Berlin bor jag och min familj nu på landet i Vallda Sandö där vi bl.a. bygger upp en självhushållning med grönsaksodling, boveteodling, svarta bönor, får, höns och bin.

Jag har ett gediget intresse för både inre och yttre hållbarhet i gör-det själv-rörelsen ”Back in Position” som jag var med och startade i Berlin 2017. Där läggs fokus på att ”skapa själv” som ett sätt att få både miljön och dig själv att må bra.

Jag tror inte på ekonomisk tillväxt och BNP som ett lämpligt styrmedel för en nation, utan vill istället verka för en övergång till BNL (Bruttonationallycka) eller ett välbefinnande-index för att mäta en nations välstånd. Med det hoppas jag att vi inte bara räddar vår planet utan även oss själva.

Tillbaka till styrelsen